Pflümli är en plommon eau-de-vie som bränns på det sockersöta Löhrplommonet, vilket gör att den får en fruktig, mild och balanserad smak med inslag av marsipan. Bland de kulinariska schweizarna är den även uppskattad som aperitif och digestif, eller ingrediens i en cocktail. Vinterns hetaste tips efter en dag i skidbacken är utan tvekan ”Schümli-Pflümli” – Alpernas varma kaffedrink.
På etiketten till Pflümli syns berget Titlis (3.238m), välbekant för skidåkare i Engelberg.
Schümli-Pflümli
Förvärm ett glas med öra
Blanda i glaset:
1,5 cl Sockerlag
(1 del Muscovado/
1 del rörsocker/
1 del hett kaffe, rör ihop tills sockret löst sig)
5 cl Pflümli Terroir Suisse Selection
Fyll sedan upp med hett kaffe
Servera med lättvispadgrädde på toppen
Terroir Suisse Selection Pflümli Eau-de-vie
Nr 55789
Pris 491:-
500 ml, 40%