Pflümli är en plommon eau-de-vie som bränns på det sockersöta Löhrplommonet, vilket gör att den får en fruktig, mild och balanserad smak med inslag av marsipan. Bland de kulinariska schweizarna är den även uppskattad som aperitif och digestif, eller ingrediens i en cocktail. Vinterns hetaste tips efter en dag i skidbacken är utan tvekan ”Schümli-Pflümli” – Alpernas varma kaffedrink.

På etiketten till Pflümli syns berget Titlis (3.238m), välbekant för skidåkare i Engelberg.

Schümli-Pflümli

Förvärm ett glas med öra

Blanda i glaset:
1,5 cl Sockerlag 
(1 del Muscovado/
1 del rörsocker/
1 del hett kaffe, rör ihop tills sockret löst sig)
5 cl Pflümli Terroir Suisse Selection
Fyll sedan upp med hett kaffe 
Servera med lättvispadgrädde på toppen 


Terroir Suisse Selection Pflümli Eau-de-vie

Nr 55789

Pris 491:-

500 ml, 40%